Na Slavnostech si můžete dát Taros, další z úspěšné řady pivních speciálů ze spilky

V Ostravě dne 17.6.2019 Na Slavnostech Ostravaru budou moci lidé ochutnat také Taros. Nové pivo z limitované edice úspěšných řady Speciálů ze spilky, jejichž prodej  meziročně stoupl o 120%.

Taros je třináctistupňový spodně kvašený speciál. Je uvařený tak, aby vyzdvihl všechny přednosti českého piva. Má zlatavou barvu s medovými tóny, plné tělo a výraznou sladovou chuť. Příjemná vyrovnaná hořkost je výsledkem vyladěné kombinace klasického trojitého chmelení na varně spolu se studeným chmelením v ležáckém sklepě.

Speciál z nového chmele
Ostravští sládci se při přípravě nového piva nebáli opět použít nové chmely. “Tentokrát jsme sáhli po ušlechtilé odrůdě žateckého chmele Harmonie, která Tarosovi přiřkla příjemnou vyrovnanou hořkost. Přestože má díky vyššímu chmelení Taros celkem 32 jednotek hořkosti, má  díky nově použitému chmelu velmi harmonickou sladovou chuť s jemně hořkým nádechem,” říká vrchní sládek ostravského pivovaru Roman Richter.

Temperament ukrytý v plném pivním těle
Nové pivo, jak to už u druhé generace ostravských speciálů ze spilky bývá, opět dostalo jméno po  hřebci z dostihové stáje. Tentokrát je to Taros a je synonymem elegantního vzhledu, za kterým se skrývá temperament a osobitá dominance. “Taros má velmi dominantní a plné pivní tělo (stupňovitost 13,2%) s výraznou sladovou chutí, která je výsledkem pečlivé kombinace čtyř chmelů a dvou druhů sladů,” prozrazuje Richter.

Pivovar Ostravar patří k nejstarším dobře fungujícím podnikům na území města Ostravy. V roce 2017 pivovar oslavil 120 let od svého založení. Filosofií pivovaru Ostravar je dlouhodobé zaměření se primárně na region, z nějž pochází. Na Ostravsku je doma a rozumí tomuto regionu jako málokdo.
Více informací najdete na www.ostravar.cz.

Pro více informací kontaktujte:

Pavel Barvík / Manažer komunikace a firemních záležitostí
Pivovary Staropramen s.r.o., Nádražní 84, Praha 5